02/03/14 - 13:49h

Novak bez titule pred prvi Masters: Hoćete levom?

 

Teniska sezona je ušla u treći mesec, uskoro će i prvi Masters u Indijan Velsu, a Novak Đoković još uvek nije u neophodnoj formi. Minulih godina je drugi teniser sveta uglavnom dominirao tokom prvih meseci takmičenja, osvajao Australijen open i Dubai, a sada će američku turneju sačekati bez trofeja.

novak djokovic dubai

Nakon poraza u polufinalu Dubaija od Rodžera Federea kaže da ne brine što nije na nivou prethodnih sezona i veruje u bolje partije tokom turnira u Americi.

– Nisam ponovio uspehe od prošle godine, ili godinu pre toga. Ali, to je normalno u sportu. Ne možete uvek da osvajate titule. Kada izgubite od boljeg igrača, pružite mu ruku, i to je to. Nastavite dalje i pokušate da iz toga izvučete maksimum. Znam šta sada treba da radim. Potrebni su mi mečevi i treninzi. Nadam se da ću igrati dobro u Sjedinjenim Američkim Državama – rekao je Novak medijima u Dubaiju, i dodao da i nije tako strašno izgubiti od Federera. – Nedostaje mi konstantnost u pokretima tokom duela. Nisam zadovoljan svojom igrom, znam šta nije dobro i pokušaću da budem bolji. Takođe, drugačije je kada trenirate i kada igrate zvanične mečeve. Psihički je drugačije. Obično igram Dejvis kup između Australijen opena i Dubaija, ali sam ove godine osetio da mi je potrebno da se mentalno isključim iz tenisa na neko vreme.

Rafael Nadal je na prvom mestun ATP lite i beži Novaku 4.000 poena, ali on kaže da ne paniči zbog toga. Takođe, imao je Đoković interesanatn odgovor na stalna pitanja šta je promenio u igri od dolaska Borisa Bekera. Nemac do sada nije opravdao očekivanja, pa je pitanje do kada će ova saradnja potrajati, drugi teniser sveta sigurno nema vremena za gubljenje u lagano uhodavanje.

– Svi me pitaju šta sma popravio u igri. Možda misle da ću da počnem da igram levom rukom, ne znam… Vežbamo određene detalje u igri, ali neću ništa značajno promeniti. Neću početi da igram servis-volej. Radimo na pozicioniranju na terenu, tek je početak godine. Potrebno nam je još vremena da se bolje upoznamo.

izvor: Sportal rs.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.